Tel.: +385 21 770 733 | +385 1 35 35 079  | E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Podno grijanje i energija

Ugradnjom podnog grijanja Thermotech, štedite energiju jer se toplina ravnomjerno raspoređuje ​​u usporedbi s drugim sustavima za grijanje.

Kao rezultat toga, prosječna temperatura u sustavu može biti niža u usporedbi s radijatorima.

Da bi se smanjila potrošnja energije, kuća mora imati odgovarajuću izolaciju, a unutarnja temperatura mora biti smanjena. Dobra izolacija objeka sprječava bespotrebne gubitke topline.

Nove gradnje vjerojatno će imati odgovarajuću izolaciju, ali ako renovirate zgradu trebate pregledati izolaciju. Preporučujemo izolaciju od najmanje 200 mm, ali poželjno je 250 do 300 mm.

Toplinske crpke i solarne ploče puno su učinkovitije u kombinaciji s niskotemperatnim sustavima podnog grijanja u usporedbi s sustavima grijanja koji rade s višim temperaturama vode. Na primjer, toplinska pumpa može iskoristiti do 30% manje energije kada se temperatura vode spušta od 55 ° C (radijatori) do 35 ° C (podno grijanje).

U velikim prostorijama, kao što su skladišta i sportski objekti, prosječna temperatura može se dodatno smanjiti kako bi se povećala ušteda energije.

Budući da sustavi podnog grijanja rade s niskom temperaturom, smanjuju se i gubici u cijevima protoka. Dodatno, toplinske pumpe i solarni paneli  znatno su učinkovitiji u tim sustavima u usporedbi sa sustavima koji rade s višom temperaturom vode.

Ušteda sa ugradnjom podnog grijanja Thermotech
Nibe AB
Flexit A/S
Welldana A/S
Thermotech AB
Contura AB